تاريخ انتشار : 1402/07/18 - 14:05
كد :44
مکان کابل های زیرزمینی : تکنیک های اساسی
با دانستن اصول مکان یابی کابل ها ، شما قادر خواهید بود از تجهیزات مکان یابی کابل بهترین استفاده را ببرید ، مسیر کابل را به طور دقیق ردیابی کنید و عمق کابل را شناسایی کنید. در زیر روش های اصلی مکان یابی کابل ها به همراه مزایا و معایب آنها جمع آوری شده است.
مکان یابی کابل دو نوع اصلی دارد : فعال و غیرفعال. اساسا ، کابل هدف با برداشتن سیگنالی که القا می شود ) اکتیو یا مکان فعال ( یا از قبل وجود دارد ) دی اکتیو یا مکان غیرفعال ( در کابل واقع شده ، ردیابی می شود.
مکان یابی فعال کابل های زیرزمینی
مکان یابی فعال کابل شامل شارژ کابل هدف با برق و سپس استفاده از گیرنده برای گرفتن سیگنال تولید شده است. برای این نوع مکان مدار الکتریکی ، که جریان را جاری می کند ، طبق یکی از سه روش اتصال ایجاد می شود : هادی (رسانا و یا مستقیم) ، گیره القایی یا القایی.
مکان یابی رسانا کابل های زیرزمینی
ین روش یکی از موثرترین روش اتصال رسانایی است که به آن اتصال مستقیم نیز گفته می شود زیرا در مقایسه با دو روش مکان یابی فعال قوی ترین سیگنال را تولید می کند و بنابراین نتایج مکان یابی را بهبود می بخشد. همانطور که در نام روش ذکر شده ، کابل هدف از طریق یک اتصال مستقیم سیگنال منتقل شده توسط صدا را متمرکز میکند.
برای این روش ، ابتدا گیره کابل قرمز را به کابل هدف متصل میکنیم تا اطمینان حاصل شود تماس هادی خوبی وجود دارد. پس از آن شما باید زمین زمین را عمود بر مسیر پیش بینی شده کابل قرار دهید
AC ردیابی مسیر کابل
چوب باید در اعماق زمین دفن شود زیرا باعث افزایش سطح تماس با خاک می شود. توجه داشته باشید که قسمت جاگذاری در زمین را به درستی اجرا کنید زیرا شدت سیگنال به آن بستگی دارد. در ادامه ، گیره کابل سیاه را به پایه زمین متصل کنید ، که مدار الکتریکی را کامل کرده در نتیجه جریان در امتداد کابل واقع شده آغاز می شود. هرچه سیگنال از فرستنده دورتر شود ، در اثر نشت به زمین ، ضعیف می شود. برای مقابله با این موضوع ، تنظیم درست فرکانس مهم است.
انتخاب فرکانس به شرایط مکان یابی بستگی دارد. در بهترین حالت ، با اتصال رسانای مناسب و شرایط مطلوب خاک ، بهتر است از کمترین فرکانس استفاده کنید زیرا هرچه فرکانس پایین تر باشد ، جریان دورتر خواهد بود و نشت سیگنال به اجسام نزدیک و کناری نیز کوچکتر خواهد بود. اگر فرکانس را افزایش دهید ، جریان به دلیل نشت سریع تر ، مسافت کمتری را طی می کند ، و بر نتایج مکان یابی تأثیر منفی می گذارد. بنابراین ، در بیشتر موارد منطقی است که از کمترین سطح فرکانس ممکن شروع کنیم و تا زمانی که الزم باشد به تدریج فرکانس را افزایش می دهیم.
اگر شرایط مکان یابی چندان مناسب نباشد ، با اتصال هادی ضعیف ، عناصر غیر رسانا ، خوردگی و سایر موانع جریان ، برای غلبه بر این موانع باید از فرکانس بالاتر استفاده کنید. اگرچه ممکن است استفاده از روش اتصال رسانا همیشه راحت یا ممکن نباشد ، به عنوان مثال در صورت دسترسی محدود به کابل هدف
بستن القایی
در روش گیره القایی جریان کمتری تولید می شود ، اما وقتی دسترسی به کابل محدود شود این روش راه حل مناسبی نیست. برای این نوع اتصال باید یک گیره در اطراف کابل واقع شده باشد، که به طور معمول می تواند در نزدیکی ساختمانها یا تیرهای آب پیدا شود. در بعضی موارد برای استفاده از گیره ممکن است مجبور شویم اطراف کابل را حفر کنید.
حداقل یک سر گیره را به دور هادی کامل ببندید ، اما با استفاده از گیره در هر دو سر انتها ، مکان یابی بهتری ایجاد می شود. خط باید در هر دو انتهای زمین باشد ، در غیر این صورت سیگنال برای مکان یابی کابل بسیار کم خواهد بود. درصورتی که فقط یک سر کابل بتواند زمین شود ، که باید قسمت انتهایی کابل باشد. در غیر این صورت ، سیگنال در مدت زمان کوتاهی به انتهای زمین نزدیک می رود.
مکان یابی استقرایی کابل های زیرزمینی
مکان یابی کابل القایی با کمک جعبه فرستنده انجام می شود. در روش تعیین محل کابل ، مطمئن شوید که جعبه فرستنده را بلفاصله روی زمین روی کابل هدف قرار داده اید. اگر نتوانید جعبه را به درستی قرار دهید ، به احتمال زیاد سیگنال به اندازه کافی قوی نخواهد بود. آنتن جعبه فرستنده باعث القای جریان روی کابل می شود. حدود 6-5 متر از جعبه فرستنده دور شوید و از گیرنده برای قرار دادن کابل استفاده کنید.
اگر به جعبه فرستنده نزدیکتر باشید ، در نهایت سیگنال را از آنتن دریافت می کنید تا از کابل واقع شده. مشکل این روش این است که سیگنال تولیدی آن بسیار ضعیف تر از روش های گیره رسانایی و القایی است. همچنین ، ساختارهای مجاور مانند کابلهایی که در مجاورت یکدیگر قرار دارند ، احتماال سیگنال را از آنتن می گیرند و بنابراین استفاده از این روش را دشوارتر می سازد. این بدان معناست که تنها در صورت عدم استفاده از دو رویکرد مکان یابی فعال دیگر می توان به مکان یابی استقرا متوسل شد.
همچنین می توان از تمام روشهای مکان یابی فعال برای مکان یابی لوله های فلزی استفاده کرد
مکان یابی غیرفعال کابل های زیرزمینی
مکان یابی غیرفعال کابل در صورتی اعمال می شود که کابل هدف قبل از نظر الکتریکی شارژ شده باشد ، در این حالت مشخصا نیازی به فرستنده نیست. برای یافتن کابلی که حامل جریان است ، به عنوان مثال یک خط برق ، می توانید از مکان یابی غیرفعال استفاده کنید. برای این روش کابل هدف باید با جریان الکتریکی توزیع شبکه تغذیه شود. دراین روش مشکل اینجاست که در صورت عدم انرژی کابل هدف ، نمی توان از آن استفاده کرد. همچنین ، بار خط تعیین می کند که سیگنال چقدر قوی یا ضعیف است ، که به طور قابل توجهی بر روند موقعیت تأثیر می گذارد. بنابراین ، هنگام استفاده از این روش مکان یابی ، باید مراقب باشید و فقط زمانی از این روش استفتده کنید که نتوانسته اید درهیچ یک از روشهای مکان یابی فعال که در بالا توضیح داده شد ، استفاده کنید.